top of page
PXL_20230815_173551270.MP.jpg

Additions

The Nelson’s Project

Creekside Addition

This small addition, nestled front and center between the historic house and garage added functionality to this home. On the first floor we modified the entrance from the garage to include a laundry room, mudroom and  first floor bathroom which were key to managing daily life with a young and growing family. The additional first floor space also allowed for enlarging the parent's bedroom suite above; gaining an enlarged and renovated on suite bathroom.

The Nelson’s Project

East Ave Addition & Renovation

Moving into the village for retirement allowed for first floor living, but left the homeowner with a smaller bedroom and cramped family gathering space, so we went to work prioritizing needs, spaces and creating plans for an efficient addition. By converting a double window in the back of the house  to a door opening, we connected to a new family room with deck beyond. We also reworked the bedroom wing into a true suite with connected bathroom with minimal interior changes.  A first floor laundry, craft/sewing room and shared bathroom refresh completed the renovations.

The Nelson’s Project

Willowgate Three Season Room & Primary Suite

Approached in two phases, we first modified two small underused first floor bedrooms into a Primary Suite with luxury on suite bathroom, his/her walk in closets and fireplace within the bedroom space. Then a three season porch was added off the back of the new first floor bedroom suite linking to an existing deck that was enlarged and reworked. The three season porch with fireplace expands the entertaining area of the house and also allows the owners to extend their use of their outdoor spaces well into the colder seasons.

The Nelson’s Project

Doran Road Great Room

This home was custom built by the owners when they had a very young family. Over time they realized that a rear entry porch, more welcoming and functional back entry and larger family space were desired. We opened up and added on to the back of their home to achieve those goals, while also gaining an enlarged upstairs bathroom for the primary bedroom suite with connected second floor deck.